Nieuws en Agenda

Op deze pagina staan de laatste nieuwsitems rondom Sterren kijken in de stad en geplande activiteiten.

Agenda

Wanneer:     7 juli van ca. 14.00-17.00, bij voldoende helder weer
Waar:            Castellum Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1, De Meern
Wat:              Nationale Zonnekijkdag 2019

Op zondag 7 juli organiseert de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde de Nationale Zonnekijkdag 2019 (KNVWS - Zonnekijkdag 2019).
Door heel Nederland kunnen mensen lezingen bijwonen over de zon en met telescopen met speciale filters naar de zon kijken. (!! LET OP: Kijk nooit zonder speciale voorzorgmaatregelen naar de zon met een telescoop, verrekijker of ander optisch instrument. Dit veroorzaakt blijvende schade. Ook langdurig met het blote oog naar de zon kijken is zeer onverstandig.!!!)

Mijn collega Mark Leeman, van Stoepsterrenkunde Leidsche Rijn, staat met een telescoop op Castellum Hoge Woerd en ik help hem daarbij. Meerdere telescopen met filters zijn beschikbaar om naar de zon te kijken en wij geven uitleg. Het Castellum Cafe is 20 meter verderop, dus een hapje en drankje zijn in de buurt. Kom gezellig langs om naar de zon te kijken. Zie meer over Stoepsterrenkunde Leidsche Rijn op Facebook: Facebook - Stoepsterrenkunde Leidsche Rijn

Nieuws

17 April 2019

Een tijdje terug kwam U in de Wijk langs voor een interview over mijzelf, sterrenkijken als hobby en Steren kijken in de stad én ze kwamen kijken tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen. Het filmpje van het interview en de kijkavond staat nu op Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=G3SbNBmLIio

17 Maart 2019

Vanwege de Landelijke Sterrenkijkdagen 2019 ben ik samen met een collega-enthousiasteling op zondag 17 maart op de stoep gaan staan bij het winkelcentrum Vleuterwijde. We stalden een goed uur twee telescopen uit en voorbijgangers konden een kijkje nemen. De maan was goed te zien en zorgde al voor de nodige verbazing. Al met al bijna 30 mensen die ondanks het frisse weer een kijkje kwamen nemen. Dat smaakt naar meer!

En nog een eervolle vermelding voor Restaurant Olive die ons een kopje koffie kwamen brengen!

13 Maart 2019

Vanochtend stonden Joyce van Es en Remie Guit van U in de Wijk voor de deur om een "Bakkie Leidsche Rijn" te doen. We hebben een leuk gesprek gehad over het wonen in Leidsche Rijn en natuurlijk over mijn hobby en wat ik met Sterren kijken in de stad doe.

Binnenkort een linkje naar het interview (kort item van 5 minuten).

12 Februari 2019

Update: hier is een youtube link te vinden naar het uur bij Sterren kijken in de stad.

Vanavond kwamen Rens Polman (BNN, Singer/Songwriter) en Willemien van Aalst (Hoofdredacteur Human) langs tijdens de Human Luistermarathon. Ze kwamen luisteren naar Sterren kijken in de stad, maar natuurlijk zette ik ze ook aan het werk. Gelukkig was het vrij helder en dus konden we een mooie connectie maken met de maan en de ruimte. Een hele leuke ervaring. Op de foto de mensen vlak voordat we van start gingen. Twee goede vrienden en mijn vrouw deden ook mee, dus het was een gezellige boel in de tuin!

26 Januari 2019

Trouw heeft in de column "Buitenmens" een stukje gemaakt over Sterren kijken in de stad. Met dank aan Jörgen Caris voor de mooie foto tijdens een Sterren kijken op locatie. Hieronder een foto van het artikel in Trouw.

 

5 December 2018

Regio Leidsche Rijn.nl heeft aandacht besteed aan Sterren kijken in de stad en mij geïnterviewd over waarom ik hiermee ben begonnen.
De online versie: Bewoner in Beeld - 5 december 2018.
Hieronder een foto van het artikel in 'De Brug'.