Nieuws en Agenda

Op deze pagina staan de laatste nieuwsitems rondom Sterren kijken in de stad en geplande activiteiten.

Nieuws

12 Februari 2019

Vanavond kwamen Rens Polman (BNN, Singer/Songwriter) en Willemien van Aalst (Hoofdredacteur Human) langs tijdens de Human Luistermarathon. Ze kwamen luisteren naar Sterren kijken in de stad, maar natuurlijk zette ik ze ook aan het werk. Gelukkig was het vrij helder en dus konden we een mooie connectie maken met de maan en de ruimte. Een hele leuke ervaring. Op de foto de mensen vlak voordat we van start gingen. Twee goede vrienden en mijn vrouw deden ook mee, dus het was een gezellige boel in de tuin!

26 Januari 2019

Trouw heeft in de column "Buitenmens" een stukje gemaakt over Sterren kijken in de stad. Met dank aan Jörgen Caris voor de mooie foto tijdens een Sterren kijken op locatie. Hieronder een foto van het artikel in Trouw.

 

5 December 2018

Regio Leidsche Rijn.nl heeft aandacht besteed aan Sterren kijken in de stad en mij geïnterviewd over waarom ik hiermee ben begonnen.
De online versie: Bewoner in Beeld - 5 december 2018.
Hieronder een foto van het artikel in 'De Brug'.

Agenda

Wanneer:      16 Maart van ca. 20.00-22.30
Waar:            Castellum Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1, 3454 PB Utrecht
Wat:              Sterren kijken op het plein

Van 15-17 maart 2019 vinden de Landelijke Sterrenkijkdagen plaats. Door heel Nederland worden evenementen georganiseerd om mensen naar de sterren te laten kijken. (https://www.sterrenkunde.nl/knvws/sterrenkijkdagen).

Sterren kijken in de stad (www.sterrenkijkenindestad.com) zet bij droog en helder weer op zaterdag 16 maart enkele telescopen neer op het binnenplein van Castellum Hoge Woerd. Mensen zijn welkom om (kosteloos) naar de sterren te kijken en vragen te stellen over de ruimte.