Mijn passie voor de sterren

Mijn naam is Victor Land en ik woon met mijn gezin in Leidsche Rijn, Utrecht. Ik heb sterrenkunde in Utrecht gestudeerd en ben gepromoveerd. Daarna heb ik in Amerika 4 jaar onderzoek gedaan naar het allereerste begin van planeetvorming. Ik heb bij FOM gewerkt, een wetenschapsfinancier en bij de Technische Universiteit Eindhoven. Nu ben ik instituutscoördinator van het onderzoekscentrum voor Quantum Software, QuSoft, in Amsterdam.

Naast mijn werk ben ik vrijwilliger 7 jaar vrijwilliger bij Sonnenborgh Museum & Sterrenwacht gweest - een fantastische plek vol geschiedenis, waar iedereen (klein en groot) door luisteren, doen en zien enthousiast wordt voor de ruimte. Toch denk ik dat de ruimte een stap dichterbij kan komen, door het sterren kijken zélf te doen.

Door mijn achtergrond, mijn inzet als vrijwilliger en doordat ik vanaf mijn 9e zelf sterren kijk, denk ik dat ik die ervaring kan brengen. Ik wil u graag in contact brengen met de (sterren-)hemel door zelf het sterren kijken te ervaren en te doen.

Kom Sterren kijken in de stad en doe het zelf!